SLIDER

11/9/12

CINEMA CATALÀ A SITGES 2012



11 de setembre, avui dia de la Diada Nacional de Catalunya aprofitarem per parlar de les produccions amb segell català que es presentaran aquest any al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.


I es que la presencia catalana destacarà des del primer segon amb El Cuerpo, producció catalana escollida per la inauguració del certament. El Cuerpo significa el debut a la direcció d’Oriol Paulo i en el seu repartiment destaquen dos dels grans noms del cinema espanyol actual: Belén Rueda i José Coronado.

“El cadàver d’una dona desapareix misteriosament de la morgue sense deixar cap rastre. L’inspector Jaime Peña investiga aquest fet estrany amb l’ajut del vidu de la dona, l'Álex Ulloa. Els productors d’El Orfanato i Los Ojos de Julia van atorgar la direcció d’aquest thriller vibrant al guionista de Los Ojos de Julia. El resultat és una pel·lícula carregada de tensió, un thriller psicològic amb ecos de terror, que parteix d’un interrogant digne d’Edgar Allan Poe.”


Una proposta molt interesant que trobarem a la Secció Oficial es Insensibles, de Juan Carlos Medina. Una producció d’A Contracorriente Films, que aposta pel gènere partint d’ una premissa històrica.

“Arran d’un fatídic accident de cotxe, un neurocirurgià brillant és sotmès a un seguit de proves que mostren que té càncer i que necessita un trasplantament de medul·la òssia. Per a poder sobreviure, ha de demanar ajut als pares. La resposta dels seus progenitors revela una història oculta en un passat de silenci i de misteri. 

El protagonista descobreix que, durant la guerra civil, alguns infants van néixer amb un mal estrany i inconegut: eren insensibles al dolor físic. A cavall entre l’actualitat i l’Espanya de la guerra civil i  la postguerra, Insensibles es construeix sobre un ritme galopant i sobre un guió ple de girs i misteri. Sentireu el terror...”


A la Secció Oficial  també trobarem El Bosc, del director Òscar Aibar:

“1936: esclata la guerra civil. Les milícies anarquistes aconsegueixen el poder al Baix Aragó. Al Matarranya en Ramon i la seva dona Dora amaguen un secret ancestral: unes llums misterioses que apareixen prop del bosc que envolta el seu mas. Segons la tradició familiar, són la porta a un altre món del qual no torna ningú. 

Un anarquista enamorat de la Dora intenta carregar-se en Ramon, que es veu obligat a entrar en les llums i desaparèixer. Amb una tria de destacats actors, El Bosc segueix la línia del Guillermo del Toro d’El espinazo del diablo i El laberinto del Fauno, fent conviure el paisatge d’una Espanya en plena guerra civil amb el fantàstic.”


Un dels directors catalans mes reconeguts dintre del gènere fantàstic es en Juan Antonio Bayona que oferirà una sessió especial de la seva ultima pel·lícula Lo Imposible abans de la seva imminent estrena en las sales de cinema estatals.

Lo impossible es una superproducció protagonitzada per la Naomi Watts, el Tom Holland, el Samuel Joslin i l’Ewan McGregor, i narra l’historia d’una parella i els tres seus fills que es troben de vacances a Tailàndia i es tenen que enfrontar a un devastador tsunami que arrasa tot el que es troba per davant i separa a la família. 

Aquestes son les quatre produccions catalanes mes esperades d’aquest any, però també podrem gaudir d’altres menys conegudes com Animals, debut del director Marçal Forés o Invasor de Daniel Calparsoro.

Any rere any el cinema català es confirma com una de les pedres angular del festival de cinema mes important que es celebra a les nostres terres, arribant aquest any a la xifra de nou pel·lícules dintre de la seva programació. 

4 comentarios:

Sandra Mantas dijo...

Doncs fa temps que el Festival de Sitges aposta per al cine fet a Catalunya i de vegades, en català. Estarem atents a les produccions de directors més o meys consolidats catalans i atents a descobrir algun del emergents que de ben segur ens donaran que parlar els propers anys.

Una abraçada.

Ochentero dijo...

Quina pinta que te la del Bosc!!! me l'apunte si o si...si al final puc anar a Sitges...

Un abraÇ desde el LLevant!!

HateLove dijo...

Tens tota la raó David, jo l’any passat em vaig portar una grata sorpresa amb Eva i aquest any aposto per El Bosc e Insensibles.

Una abraçada!

HateLove dijo...

Aquí t’esperem Riki!!!

Visca els Països Catalans :)