SLIDER

11/9/13

CINEMA CATALÀ A SITGES 2013


Sitges 2013 serà l’escenari del talent que distingeix l’actual cinema fantàstic amb segell català. Produccions amb repartiment internacional de primer nivell, creadors joves, nous formats i superproduccions infantils configuren la presència catalana al Festival: una mostra de la puixança de la indústria i la qualitat del talent de realitzadors i actors.


Grand Piano, una producció catalana amb un repartiment internacional encapçalat per Elijah Wood i John Cusack i dirigida per Eugenio Mira, inaugurarà el Festival el proper divendres 11 d’octubre. No serà l’única producció del país que aposta per aquest format de cinema global, com ho demostren pel·lícules participades per la productora catalana Roxbury. 


En primer lloc, Sitges oferirà la première mundial del thriller paranormal Mindscape, òpera prima de Jorge Dorado i primera de les produccions d’Ombra, la flamant companyia creada per Jaume Collet-Serra. Mindscape està protagonitzada pel cada vegada més cotitzat Mark Strong, actor britànic al qual s’ha vist recentment en produccions tan populars com Kick Ass, Sherlock Holmes, Red de Mentiras o Zero Dark Thirty , al qual acompanyen Taissa Farmiga (popular por la sèrie American Horror Story) i el veterà Brian Cox, inoblidable malvat d’X-Men 2 i guanyador del premi al millor actor a Sitges 2010 per la pel·lícula Red. La productora Roxbury també portarà a Sitges Enemy, dirigida per Dennis Villenueve i interpretada per Jack Gyllenhaal. Un intens thriller paranoic al voltant del mite del doble i basat en un relat de José Saramago.


Altres estrenes mundials de color català seran dues produccions caracteritzades per la seva aposta pel talent jove i els nous formats. En primer lloc, Los Inocentes, una producció ESCAC Films que ha estat dirigida per una dotzena de directors sorgits de les aules de la prestigiosa escola de cinema catalana. Els tècnics del film també són alumnes de l’ESCAC, i constitueixen un homenatge gore i amb grans dosis de diversió a l’slasher dels 80, amb Àlex Batllori, Charlotte Vega, Diana Gómez i Mario Marzo en els papers principals. Per la seva part, Hooked Up és l’òpera prima de Pablo Larcuen, un dels guanyadors del format curt a Sitges 2012 amb Elefante, que té la peculiaritat d’haver estat rodada amb un iPhone, amb resultats sorprenents. Un film de terror claustrofòbic i malsà, en què dos amics veuran com una nit de flirteig a Barcelona es convertirà en un malson sense sortida.


D’altra banda, Manuel Carballo, un habitual de Sitges –on ha presentat El Último Justo i La Posesión de Emma Evans– portarà sota el braç el més nou de la factoria Filmax: el thriller terrorífic Retornados, que rebla el clau de manera intel·ligent i original a la temàtica zombie. 


I Sitges i el cinema català tampoc no obliden els més petits. De la mà de la productora Arcadia Pictures hi arribarà l’estrena mundial de Mariah Mundi and the Midas Box, una espectacular superproducció d’aventures basada en la novel·la de G. P. Taylor, que recupera l’estil clàssic del gènere d’obres com Los Cinco, Tin Tin o Harry Potter. Aventures juvenils amb fantasia i misteri, a més d’un espectacular repartiment encapçalat per Michael Sheen, Lena Headey i Sam Neill.


No hay comentarios: